mandag 30. juli 2007

Noe gammelt, noe nytt, noe lånt, noe blått...



Nei, Pindia planlegger ikke bryllup, hun kikker rundt i platesamlinga si. Den er stor og uoversiktlig, og veldig rotete. Hver gang Pindia skal rydde i musikken sin, finner hun noe hun bare må høre på, og ikke all musikk lar seg forene med rydding. Etterhvert lurer vel Pindia egentlig på om hun liker et snev av kaos, det er mulig å finne små overraskelser da. I alle fall, Pindia skal jobbe i dag, på arbeidsrommet sitt, og hun trenger musikk. Derfor altså; noe gammelt, noe nytt, noe lånt noe blått: 4 cd'er skal få være med ut i arbeidsrommet, og dette er kriteriene.


Det er mye gammelt i Pindias platesamling - ungene pleier å si at den er full av gamle menn som synger stygt. Og i dag skal Tom Waits være sammen med Pindia en stund. "I never saw the morning til I stayed up all night..." - vakre ord fra San Diego Serenade. Og siden Pindia har lyst til å høre akkurat den sangen, tar hun med "The Heart of Saturday Night" - albumet er fra 1974, og vakkert, vakkert....

Noe nytt, da velger Pindia "Arcade Fire" med albumet "Neon Bible". Pindia ble så glad i det forrige albumet, "Funeral", men dette siste har hun ikke blitt kjent med enda. Hun gleder seg, og håper hun får en ny venn.

Noe lånt, det var verre. Pindia låner ikke musikk. Men det eldste Pindiabarnet glemmer av og til cd'er når hun er hjemme på besøk, og det teller vel som lån? Pindia går for Sufjan Stevens "Illinoise".

Noe blått - her burde det vel egentlig være noe skikkelig sippe-blues, men det vil ikke Pindia i dag. Hun velger heller en blå plate, og tar "The Blue Mask" med Lou Reed. Hun gleder seg til å høre det albumet, det er lenge, lenge siden sist, og der finnes perler som "My House" og "Waves of Fear".

Om ikke Pindia får gjort så veldig mye nyttig på arbeidsrommet sitt i dag, får det ikke hjelpe - hun får i alle fall hørt god musikk....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar