onsdag 8. august 2007

Ut av min PC, Flylady!

Pindia er en rotekopp. Virkelig en rotekopp. Ting samler seg opp i hauger, de ligger under andre ting, og det er i det hele tatt for mange ting i Pindias hus. I over førti år har Pindia prøvd å lære seg å rydde, for som sagt, det er ikke bare litt rot i Pindias hus. Etterhvert har Pindia tenkt at det må være genetisk, at hun rett og slett mangler ryddegenet. Hun har forsøkt mange ulike måter å nærme seg rotet på, og det er lett å begynne, det er bare det å bli kvitt alt rotet som er så innmari vanskelig, Pindia inbiller seg at det likner litt på slanking: høy motivasjon i starten, så unnasluntring, og til slutt er det verre enn før. Pindia synes det var lettere å slutte å røyke, selv etter å ha røkt 25 om dagen i 25 år enn det er å begynne å rydde.

I rein desperasjon meldte Pindia seg på en ryddegruppe på nettet, Flylady, som veldig pedagogisk sa at det er aldi for seint, og man skal bare gjøre litt av gangen, så man ikke gir opp; babysteps, babysteps. Idéen er god - huset deles opp i soner, og man gjør bare litt hver dag. Selvfølgelig etter at man er ferdig med declutter-fasen, man må få bort alle unødvendige saker som skaper rot. Ja, Pindia kan også rydde i teorien, det er når det kommer til praksis det svikter. Veldig fort blir det sånn at Pindia bare flytter rotet fra et sted til et annet, og skaper nye problemer.

Men OK - Pindia bestemte seg for å prøve Flylady-metoden, og hun har virkelig prøvd. Hun har tatt oppvasken og rydda og vasket oppvaskkummen hver kveld. Hun legger fram tøy hver kveld - og hun ser noen små forbedringer. Men likevel, nå er det nok. Flylady skal aldri mer få slippe inn i Pindias innboks. Hver eneste dag påminnelser om å gjøre ditt, og om å gjøre datt. Har du tatt klesvasken? Finn fram bibliotekbøker. Go shine your sink... Det er som å ha mora si inne i pc'en, og nå orker Pindia ikke det j*vla maset lenger - hun er lei av mas, mas, mas, over hele linja. Så får det heller være rotete hos Pindia, da. Og det at det er viktig å ta babysteps, vet Pindia helt av seg selv.

2 kommentarer:

  1. Hei, hei! Vi damene trenger ingen Flylady til å fortelle oss hvordan ting fungerer. VI vet jo at håndduker ikke har vinger og flyr av seg selv opp fra badegulvet og inn i vaskemaskina. Det er resten av familien som trenger en Flylady. Det er min erfaring.

    SvarSlett
  2. Heeeelt enig med Vibeke!!! Kom over den siden en gang, og synes den var veldig inspirerende til å begynne med, men etter hvert holdt jeg bare på å bli kvalm av alt Dearest Husband-greiene hennes. For faen, skriv et avsnitt om hvordan disse gutta kan ta sin del av arbeidet, ikke hvordan kvinnene skal fly rundt og legge alt til rette for dearest husband & co. Eller som andre kvinnemennesker ynder å kalle sine familiemedlemmer; kongen, lille prinsen/prinsessen... Spyyyy!!! Vet dette var et gammelt innlegg, men kom tilfeldigvis over dette også =)

    SvarSlett