tirsdag 14. august 2007

... fordi hun slettes ikke finnes ....

Tredjepersons-Pindia finnes ikke i virkeligheten. Hun har ikke et eget jeg. Ingenting man leser hos Pindia trenger å være sant. Det blir ikke sannere, mer ekte, mindre flaut, mer spennende eller mer ekte om Pindia kaller seg Trine Hansen, og skriver jeg i stedet for hun. Hun kan fortsatt være Jens Larsen, som leker at han er Trine, eller kanskje han leker at han er katta til Halvorsen. Og katta til Halvorsen mener kanskje mange rare og viktige ting, selv om den ikke finnes i virkeligheten.
Pindia påberoper seg retten til å ljuge i tredjeperson, eller første om hun vil. Men ikke andre, så god er hun nok ikke i språk at hun klarer det. Det kan noen andre ta seg av. Ikke synes Pindia at ting trenger å ha så mye innhold bestandig heller, når hun havner i en blogg hun synes er kjedelig, går hun videre. Akkurat som hun gjør på biblioteket - de fleste bøkene går hun forbi. Hun har funnet mange gode bøker på biblioteket, men hun har nok gått forbi mange perler også, ofte fordi de er skrevet i førsteperson, Pindia synes det er vanskelig å lese bøker skrevet i førsteperson. Det betyr ikke at det er dårlige bøker, bare at Pindia, som kanskje har litt tungt for det, ikke tar utfordringen.
Pindia finnes ikke i virkeligheten. Hun har ikke noe eget jeg. Og det kommer hun mest sannsynlig aldri til å få. Akkurat nå er Pindia en dame midt i førtiåra, men det trenger hun ikke å være, hun kan trylle seg om til en stor sur mann, hun kan bli til Halvorsens katt, eller hun kan være en svært bedrøvet fugl. Hun kan skrive i førsteperson, andreperson eller tredjeperson. Hvis hun vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar